İletişim Bilgileri
Telefon:
+90 (216) 633 06 33
Whatsapp:
+90 (541) 570 92 63
Adres:
Ümraniye NPİstanbul Hastanesi Saray, Ahmet Tevfik İleri Cad. No: 18
E-Posta:
iletisim@diyetisyenhulyayigit.com
Sık Sorulan Sorular
- Sürekli ve hızlı kilo alımı ve kilo kaybedilmesi
- Yakın zamanda teşhis edilen sağlık sorunları,
- Kronik yorgunluk ve bitkinlik,
- Metabolik ve hormonal bozukluklarda, diyetisyene başvurulabilir.
Ancak sadece sağlık sorunları ortaya çıktığında değil; sağlıklı beslenmek isteyen, sağlıklı beslenme rutinleri oluşturmak isteyen her birey diyetisyene başvurabilir.
🔵 Sağlıklı bir bireyseniz; düzenli beslenmek, kilo kontrolü sağlamak, beslenme danışmanlığı almak istiyorsanız direkt olarak tahlil yaptırmadan gelebilirsiniz. İlk görüşmemizde bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini beraber belirliyoruz.
🟡 Eğer kronik devam eden bir hastalığınız var ise bu tarz durumlarda çoğunlukla doktorunuz sizi bir diyetisyen desteği almanız konusunda yönlendirir ve bize de bilgi verir.
🟠 Seanstan önce eğer kullanıyorsanız; vitamin ve ilaçların isimlerini de not etmeniz bizler için daha uygun olacaktır.
🔴 Uzun süredir bir sağlık kurumuna gitmediyseniz; rutin kontrollerinizi yaptırarak gelmeniz süreç için daha uygun olacaktır.
🔷 Bireylerde kilo kontrolü ve metabolizma hızı ile ilişkili kan değerlerini kısaca şöyle sıralayabiliriz:
〰️ Açlık kan şekeri
〰️ Açlık İnsülin
〰️ Kan lipid değerleri
〰️ Karaciğer enzimleri
〰️ Tsh, T3. T4
〰️ Serum Demir
〰️ B12 vitamini
〰️ D vitamini
İlk görüşme seans süreniz 30 ile 45 dakika arasında değişmektedir. Görüşme aralıkları çoğunlukla haftalık veya 15 günde bir olarak planlanmaktadır.
Kronik hastalığın vücudumuza verdiği etkiyi beslenme ile en aza indirilebilir. Beslenme programınız hazırlanırken mevcut kronik hastalık durumuna, kullanılan ilaçlara, günlük yaşam rutininize göre size en uygun şekilde düzenlenir.
Vardiya sistemi ile çalışan bireyler de sağlıklı beslenebilir. Beslenme programınız günlük rutininize, vardiyalarınıza göre oluşturulur. Vardiyalı çalışmak sağlıklı beslenme rutinleri oluşturmak için engel değildir.
Kalorileri sayarak ve kalori açığı yaratarak zayıflama düşüncesi bir yönüyle doğrudur, bir yönüyle yanlıştır. Besinlerin kalorisi değil, besin değeri önemlidir. Bu nedenle kalori saymak her zaman doğru olmayacaktır. Aksine kalori saymak beslenmede takıntı durumunu arttırabilir. Bu nedenle bu konuda dikkatli olmak gereklidir.